Voor wie

Dansers & artiesten

Sporters

Bij herstel van blessures, ziekte en operaties, en pre/post nataal

Docenten opleiding en coaching

De Pilates Methode biedt zo’n uitgebreid spectrum aan oefeningen dat we voor iedereen een geschikte benadering kunnen vinden.

Dansers en artiesten

Alle docenten bij Leila’s Pilates hebben een achtergrond in de podiumkunsten, en hebben vele jaren ervaring met het werken met uitvoerende kunstenaars, zoals dansers, musici, acteurs en circusartiesten. Het lichaam speelt bij deze beroepen een cruciale rol om te excelleren. De belasting is vaak zwaar en kan eenzijdig zijn, met name tijdens een repetitieperiode. Hierdoor kan het lichaam uit balans raken, met allerlei mogelijke klachten tot gevolg. Via een analyse van je bewegingspatronen kom je met de docent tot een oefenprogramma, met als doel je lichaam meer in evenwicht te brengen.

Voor (oud)dansers hebben we zeer gespecialiseerde kennis in huis, waarmee we het Pilates werk kunnen koppelen aan een uiteenlopende reeks van dansstijlen, en op die manier je dansprestaties kunnen verbeteren.  Door gericht te oefenen kun je dans-speciefieke aandachtspunten effectief verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het benutten van je maximale uitdraai, een beter gecoördineerde schoudergordel, mooi gearticuleerde voeten, een flexibele en sterke rug, een krachtiger ‘core’ en  effectievere ademtechnieken.

Sporters

Pilates is een zeer effectieve methode om vele verschillende sporten te ondersteunen. Wereldwijd voegen steeds meer topatleten en sportteams Pilates toe aan hun training, vanwege de bewezen effectiviteit.

Je kan zowel je algehele kracht, coördinatie, flexibiliteit verbeteren, als je specifiek focussen op je een bepaald aspect van je sport, om je prestatie te verbeteren.

We hebben al uitgebreide ervaring met roeiers, kunstschaatsers en atleten en kijken er naar uit om ook met andere disciplines te werken.

Je bent van harte welkom om je coach mee te nemen naar de studio om een optimale aansluiting te vinden met je sport programma.

Bij herstel van blessures, ziekte en operaties, en pre/post nataal

Na een medische ingreep, een ongeval of ziekte is ondersteuning bij herstel vaak belangrijk. We kunnen je trainingen bieden tijdens en na je herstelperiode, indien gewenst in overleg met je behandelend therapeut.

Vanwege de mogelijkheden van de Pilates apparatuur kun je vaak al in een vroeg stadium beginnen met oefenen, en de intensiteit opvoeren zodra dat mogelijk is. Door de ondersteuning van de veren kun je al aan het begin van je herstel process positieve bewegingservaringen opdoen, en zodoende vertrouwen terug krijgen in je lichaam.

Het herstellen van een gezond ademhalingspatroon, goede houding en beter evenwicht zullen je helpen je zelfvertrouwen te vergroten, je nachtrust verbeteren en je algemeen helpen je vitaler te voelen. We geven je eenvoudige huiswerk opdrachten mee, om je te stimuleren actief in je herstel proces te staan.

Ons team kan je helpen met herstel na en voorbereiding op operaties, en kan je uitdagen ongeacht je achtergrond in beweging.

Docenten opleiding en coaching

Bij Leila’s Pilates zijn alle docenten gediplomeerd Polestar Comprehensive docenten.

Het Polestar Pilates curriculum geeft je als leraar een wetenschappelijk onderbouwde benadering van Pilates. Daardoor leer je je klanten holistisch te benaderen, en hen te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen. (www.polestarpilates.com)

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van deze opleiding, neem dan contact met ons op. We kijken graag of we samen een pakket op maat kunnen samenstellen om je voor te bereiden op de opleiding.

Ook bieden we een traject aan ter voorbereiding van het Polestar examen, onder andere via stage mogelijkheden.

Voor Pilates docenten die al werkzaam zijn en nieuwe inspiratie zoeken bieden we coaching aan. In overleg stellen kunnen we dan naar wens een pakket samenstellen. Als je daar belangstelling voor hebt, neem dan even contact met ons op.

Workshops April 20th

Abs for Dancers, Why and How

Expect to learn a wide variety of abdominal exercises that will relate to breath, posture, stability, and will prioritise well balanced full body movement.
Exercises that translate well to dancing, and are helpful to support full movement of the spine.

Pin It on Pinterest

Share This