Over ons

Filosofie van de studio

Wanneer je bij ons komt trainen, begin je aan een proces met de docent, waarin je samen een afwisselend en progressief uitdagend programma maakt wat specifiek aansluit op jouw doelen- en rekening houdt met jouw mogelijkheden. De Pilates Methode biedt een bijzonder uitgebreid scala aan oefeningen, met eindeloos veel variaties. We stimuleren je om thuis ook te trainen, en daarom geven we je een korte serie oefeningen mee. Je zal daardoor sneller in staat zijn je  bewegingspatronen  te veranderen, en te integreren in je dagelijkse activiteiten.

Wij bieden voornamelijk privélessen. Je hebt dan de hele ruimte voor jezelf, zodat je in alle rust en privacy kunt werken. Op verzoek zijn duet lessen mogelijk.

We hebben een hechte relatie met Fysio Diamond Factory. We delen de voordeur, waardoor we nauw samenwerken met de fysiotherapeuten en en met hun uitgebreide netwerk in de gezondheidszorg.

Over Leila

Mijn persoonlijke Pilates carrière duurt al ruim 30 jaar, waardoor ik me diepgaand heb kunnen specialiseren in dit vakgebied. Mijn belangstelling voor Pilates komt vanuit mijn voortdurende nieuwsgierigheid naar beweging van het menselijk lichaam en de unieke manier dat de harmonie in het lichaam kan worden verbeterd met de Pilates Methode.

Ik heb een holistische benadering naar mijn werk, wat zijn oorsprong vindt in de vele jaren van scholing en ontwikkeling in combinatie met mijn intuitive aard. Het bijzondere aan dit werk is dat iedereen zo anders is, en ik blijf het fascinerend vinden om de juiste afstemming te vinden voor ieder mens met wie ik werk.

De afgelopen twintig jaar heb ik veel lesgegeven aan professionele dansers, onder andere bij het Nederlands Dans Theater (www.ndt.nl), Het Nationale Ballet (www.operaballet.nl) en de leerlingen van de Nationale Ballet Academie. Ook begeleid ik al bijna tien jaar topsporters bij blessureherstel en prestatieverbetering.

Sinds 2010 vertegenwoordig ik Polestar Pilates (www.polestarpilates.com) in Nederland en als één van hun hoofddocenten verantwoordelijk ben voor het opleiden van toekomstige Pilates docenten.

In samenwerking met de Fysiotherapiepraktijk ‘Fysio Diamond Factory’ geef ik  les aan klanten met zeer uiteenlopende klachten en blessures. Het blijft voor mij bijzonder om een onderdeel te zijn van het herstel proces bij mensen, klachten te zien verminderen, en daardoor bij te dragen aan het algehele welzijn van mijn klanten.

Jaarlijks volg ik lessen en cursussen. Een greep uit de leraren door wie ik me heb laten inspireren: Clarice Marshall, Brent Anderson, Elizabeth Larkam, Marie José Blom, Karen Clippenger, Liz Bussey, Deborah Kolwey, Jane Paris, Madeline Black en Jelena Petrovic.

Verder heb ik meerder grote presentaties verzorgd op IADMS, een internationale organisatie ter bevordering van de wetenschap omtrent de gezondheid van dansers.

Naast mijn langdurige loopbaan als Pilates en floorbarre docent, ben ik ook gediplomeerd Vaganova Ballet lerares.

Bij deze studio werkt een team van ervaren docenten, die allen succesvol de Polestar Pilates Comprehensive opleiding hebben afgerond, en door hun jarenlange ervaring elk hun eigen expertises hebben opgebouwd.

Het Team

Ellen Meijer

Mijn naam is Ellen Meijer. Ik ben een ervaren Pilates- en yogadocent en mentor in training voor de Polestar Pilates opleiding in Nederland. 

Mijn lespraktijk is uiteenlopend: ik werk met dansers en atleten, maar ook met mensen die helend zijn van een blessure of ziekte. Van bekkeninstabiliteit of bekkenproblemen, onderrugklachten, borstkanker, nek- en schouderklachten tot burnout klachten. Daarnaast heeft het gezond ouder worden mijn aandacht.

nederlands
engels

Leila Kester

Mijn persoonlijke Pilates carrière duurt al ruim 30 jaar, waardoor ik me diepgaand heb kunnen specialiseren in dit vakgebied. 

Mijn belangstelling voor Pilates komt voort uit mijn voortdurende nieuwsgierigheid naar beweging van het menselijk lichaam en de unieke manier dat de harmonie in het lichaam kan worden verbeterd met de Pilates Methode.

nederlands
engels
spaans

Karen Gallegos

Pilates is gericht op precisie van beweging. Het stelt mijn cliënten in staat hun lichaam beter te leren kennen, hun houding te verbeteren en zich na de les als herboren te voelen.

Ik ben enthousiast over het lesgeven in Leila’s studio omdat ik het grootste deel van mijn leven ballet heb gedanst en graag dansers zou willen helpen op hun reis, met pilates. Het is inspirerend om omringd te zijn door geweldige docenten in de studio.

nederlands
engels
spaans

Georgia Boddez

Ik was direct aangetrokken tot Leila’s Pilates vanwege mijn sterke interesse in het werken in een één-op-één omgeving. Bij Leila’s vind je de perfecte setting voor een gerichte privésessie, met als doel het cultiveren van bewustzijn en gevoeligheid voor je lichaam.
Tijdens mijn dansopleiding en alle bewegingslessen die ik in mijn leven heb gevolgd, zijn de sessies die mijn kijk op mezelf, mijn capaciteiten en mijn vermogen om blessures te overwinnen positief hebben veranderd, altijd 1-op-1 geweest. Jouw verhaal is belangrijk voor mij en ik hoop een ruimte te kunnen creëren waarin het welkom is om te verweven met onze bewegingssessies.

Frans
Engels
Nederlands

Jorijn Vriesendorp

Jorijn heeft haar liefde voor dans en beweging al  vroeg in haar leven ontdekt. Dit resulteerde in een mooie danscarrière van ruim tien jaar, in binnen- en buitenland. 

Ik zal mijn klanten met passie leiden naar het ontwikkelen van meer kracht, mobiliteit en evenwicht. Het is mijn doel dat de klant na iedere les zich meer verbonden voelt met zichzelf, en de deur uitloopt met een zachte en open geest.

Nederlands
Engels

 

Robin Rosa

Robin Rosa is fysiotherapeut bij fysio Diamond Factory. Zij heeft een professionele dansopleiding gedaan, en haar liefde voor beweging bracht haar naar Pilates. 

Ze gelooft dat Pilates de kennis over het eigen lichaam verbetert en ieders fysieke mogelijkheden vergroot. Ze gebruik Pilates als middel tijdens herstel, en als blessure preventie. U kunt bij Robin Rosa terecht met en zonder fysieke klachten.

nederlands
engels

Workshops April 20th

Abs for Dancers, Why and How

Expect to learn a wide variety of abdominal exercises that will relate to breath, posture, stability, and will prioritise well balanced full body movement.
Exercises that translate well to dancing, and are helpful to support full movement of the spine.

Pin It on Pinterest

Share This