Over ons

Filosofie van de studio

Wanneer je bij ons komt trainen, begin je aan een proces met de docent, waarin je samen een afwisselend en progressief uitdagend programma maakt wat specifiek aansluit op jouw doelen- en rekening houdt met jouw mogelijkheden.De Pilates Methode biedt een bijzonder uitgebreid scala aan oefeningen, met eindeloos veel variaties. We stimuleren je om thuis ook te trainen, en daarom geven we je een korte serie oefeningen mee.  Je zal daardoor sneller in staat zijn je  bewegingspatronen  te veranderen, en te integreren in je dagelijkse activiteiten.

Wij bieden voornamelijk privélessen. Je hebt dan de hele ruimte voor jezelf, zodat je in alle rust en privacy kunt werken. Op verzoek zijn duet lessen mogelijk.

We hebben een hechte relatie met de gerenommerde Praktijk Fysiotherapie De Nieuwe Keizers. Onze locatie bevindt zich in een van hun vestigingen, waardoor we nauw samenwerken met de fysiotherapeuten aldaar en hun uitgebreide netwerk in de gezondheidszorg.

Over Leila

Mijn persoonlijke Pilates carrière duurt al ruim 30 jaar, waardoor ik me diepgaand heb kunnen specialiseren in dit vakgebied. Mijn belangstelling voor Pilates komt vanuit mijn voortdurende nieuwsgierigheid naar beweging van het menselijk lichaam en de unieke manier dat de harmonie in het lichaam kan worden verbeterd met de Pilates Methode.

Ik heb een holistische benadering naar mijn werk, wat zijn oorsprong vindt in de vele jaren van scholing en ontwikkeling in combinatie met mijn intuitive aard. Het bijzondere aan dit werk is dat iedereen zo anders is, en ik blijf het fascinerend vinden om de juiste afstemming te vinden voor ieder mens met wie ik werk.

 

De afgelopen twintig jaar heb ik veel lesgegeven aan professionele dansers, onder andere bij het Nederlands Dans Theater ( www.ndt.nl), Het Nationale Ballet (www.operaballet.nl)) en de leerlingen van de Nationale Ballet Academie. Ook begeleid ik al bijna tien jaar topsporters bij blessureherstel en prestatieverbetering.

Sinds 2010 vertegenwoordig ik Polestar Pilates (www.polestarpilates.com) in Nederland en als één van hun hoofddocenten verantwoordelijk ben voor het opleiden van toekomstige Pilates docenten.

In samenwerking met de Fysiotherapiepraktijk ‘De Nieuwe Keizers’ geef ik  les aan klanten met zeer uiteenlopende klachten en blessures. Het blijft voor mij bijzonder om een onderdeel te zijn van het herstel proces bij mensen, klachten te zien verminderen, en daardoor bij te dragen aan het algehele welzijn van mijn klanten.

Jaarlijks volg ik lessen en cursussen. Een greep uit de leraren door wie ik me heb laten inspireren: Clarice Marshall, Brent Anderson, Elizabeth Larkam, Marie José Blom, Karen Clippenger, Liz Bussey, Deborah Kolwey, Jane Paris, Madeline Black en Jelena Petrovic.

Verder heb ik meerder grote presentaties verzorgd op IADMS, een internationale organisatie ter bevordering van de wetenschap omtrent de gezondheid van dansers.

Naast mijn langdurige loopbaan als Pilates en floorbarre docent, ben ik ook gediplomeerd Vaganova Ballet lerares.

Bij deze studio werkt een team van ervaren docenten, die allen succevol de Polestar Pilates Comprehensive opleiding hebben afgerond, en door hun jarenlange ervaring elk hun eigen expertises hebben opgebouwd.

Team

Agenda
Leila Kester
Mijn persoonlijke Pilates carrière duurt al ruim 30 jaar, waardoor ik me diepgaand heb kunnen specialiseren in dit vakgebied. Mijn belangstelling voor Pilates komt voort uit mijn voortdurende nieuwsgierigheid naar beweging van het menselijk lichaam en de unieke manier dat de harmonie in het lichaam kan worden verbeterd met de Pilates Methode.
MEER INFORMATIE
Leila Kester

Mijn persoonlijke Pilates carrière duurt al ruim 30 jaar, waardoor ik me diepgaand heb kunnen specialiseren in dit vakgebied. Mijn belangstelling voor Pilates komt voort uit mijn voortdurende nieuwsgierigheid naar beweging van het menselijk lichaam en de unieke manier dat de harmonie in het lichaam kan worden verbeterd met de Pilates Methode. 

Ik heb een holistische benadering naar mijn werk, wat zijn oorsprong vindt in de vele jaren van scholing en ontwikkeling in combinatie met mijn intuitive aard. Het bijzondere aan dit werk is dat iedereen zo anders is, en ik blijf het fascinerend vinden om de juiste afstemming te vinden voor ieder mens met wie ik werk.

De afgelopen twintig jaar heb ik vooral veel lesgegeven aan professionele dansers, onder andere bij het Nederlands Dans Theater ( www.ndt.nl)), Het Nationale Ballet (www.operaballet.nl)) en de leerlingen van de Nationale Ballet Academie. Verder begeleid ik al bijna tien jaar topsporters bij blessureherstel en prestatieverbetering. In samenwerking met de Fysiotherapiepraktijk ‘De Nieuwe Keizers’ ( www.fysiotherapie-keizersgracht.nl)geef ik ook les aan klanten met zeer uiteenlopende klachten en blessures.

Sinds 2010 ben ik het aanspreekpunt voor Polestar Pilates (link website: www.polestarpilates.com) in Nederland, en als één van hun hoofddocenten verantwoordelijk ben voor het opleiden van toekomstige Pilates docenten.

Ellen Meijer
Mijn naam is Ellen Meijer. Ik ben een ervaren Pilates- en yogadocent en men-tor in training voor de Polestar Pilates opleiding in Nederland. Mijn lespraktijk is uiteenlopend: ik werk met dansers en atleten, maar ook met mensen die helend zijn van een blessure of ziekte. Van bekkeninstabiliteit of bekkenproblemen, onderrugklachten, borstkanker, nek- en schouderklachten tot burn-out klachten. Daarnaast heeft het gezond ouder worden mijn aan-dacht.
MEER INFORMATIE
Ellen Meijer

Pilates leert je hoe je lichaam op een gezonde en gecontroleerde manier kunt gebruiken. Je wordt sterker, maar het laat je ook op een frisse manier naar vertrouwde en alledaagse bewegingen kijken, waardoor je bewegingsbewustzijn wordt verdiept.

Mijn pilateslessen worden beïnvloed door uitgebreide kennis van beweging, myofasciaal werk, yoga en adem. Ik hou ervan buiten de kaders te denken en geloof dat deze verschillende bewegingsconcepten krachtige hulpmiddelen die elkaar versterken en ons algehele bewustzijn vergroten.

Ik kijk uit naar het samenwerken met Leila in haar studio. Ik heb haar leren kennen als een inspirerende en stimulerende educator op de Polestar Pilates Comprehensive opleiding.

Inmiddels ben ik in training tot mentor voor Polestar. Ook hier blijft Leila mij verbazen met haar diepgaande en uitgebreide Pilates kennis, subtiele cueing en hands-on werk.

De samenwerking met de fysiotherapiepraktijk en de bijzondere locatie zijn een toegevoegde waarde om mij te verbinden aan de studio van Leila.

Andrea Derkse
Het lesgeven in pilates geeft rust en tegelijkertijd energie. Ik vind het belang-rijk om bij iedereen te zorgen dat er meer vrijheid en bewustzijn in het bewe-gen komt op een vriendelijke en prettige manier. Door zelf aan pilates te gaan doen kwam ik erachter hoeveel je zelf nog kan veranderen in je dagelijkse beweegpatroon. Ik wilde dit ook gaan overbrengen op anderen. Ik kan goed zien en aanvoelen wat er nodig is om verder in beweging te komen.
MEER INFORMATIE
Andrea Derkse

Na jarenlang te hebben gewerkt in het Montessori-basisonderwijs heb ik de stap gemaakt om verder te gaan in de pilateswereld. De grote overeenkomst tussen deze twee werelden is het observatievermogen dat je nodig hebt om te kijken wat iemand nodig heeft. Dat is een van mijn sterke punten.

In mijn lesgeven staat dialoog centraal. Hoe kunnen we samen kijken en uitproberen wat voor jou werkt d.m.v. pilates? Ik heb mezelf de afgelopen jaren gespecialiseerd in een aantal onderwerpen zoals pre/post nataal, scoliose en pilates na borstkanker. Ik blijf mezelf ontwikkelen en volg op het moment feldenkrais-lessen, een bewegingsvorm die verwantschappen met pilates heeft.

Eén van mijn grootste hobby’s is muziek maken. Ik speel fanatiek cello zowel met piano al sin een orkest. Mijn kennis van muziek zorgt ervoor dat ik weet hoe instrumentalisten goed voor hun lichaam kunnen zorgen en hoe pilates hierbij kan helpen.

De studio van Leila is volledig voorzien van alle apparatuur en heeft de vriendelijke uitstraling die ook bij mij past. De collega’s om samen mee te werken delen dezelfde visie rondom pilates waardoor het gemakkelijk is om samen te werken.

Fenna Segboer
Mijn hele leven heb ik veel aan sport gedaan, onder andere hockey, zeilen, capoeira, fitness , yoga en zwemmen. Op advies van een fysiotherapeut ben ik met Pilates begonnen vanwege aanhoudende lage rugklachten. Pilates bleek inderdaad voor mij de oplossing, en sindsdien wil ik graag deze erva-ring delen met andere mensen.
MEER INFORMATIE
Fenna Segboer

Ik heb daarom bij Polestar Pilates zowel mijn Mat als mij Comprehensie opleiding afgerond, en ben sindsdien werkzaam als Pilates docent bij verschillende studio’s in Amsterdam en Badhoevedorp. Ik geniet ervan om constant mijn kennis te verdiepen door middel van het volgen van workshops en trainingen:het menselijk lichaam is een fascinerend en complex geheel, en elk lichaam is anders.

Stagiares

Bij Leilla’s Pilates is het mogelijk om voor een laag tarief les te krijgen van studenten van de Comprehensive Polestar Pilates opleiding. Ze hebben al het grootste deel van de opleiding achter de rug, en zijn vertrouwd met de Pilates Methode en de apparatuur. Deze lessen kun je uitsluitend in pakketten van zes lessen kopen, om de docent-in-opleiding de gelegenheid te geven een opbouwend programma te maken.

Feedback from clients and colleagues